+31 - (0) 411 643165 

  info@mallensconstructies.nl

Udenhoutseweg 7, 5268CG Helvoirt

Engineering

Mallens Constructiebedrijf heeft een eigen tekenaar in dienst voor het ontwerpen en tekenen van staalconstructies. Tevens werken wij nauw samen met andere tekenbureaus. Ook kunnen wij indien gewenst de detailberekeningen van de staalconstructie verzorgen.

Tekenprogramma: Tekla Structures van Trimle

Productie

Voor het produceren van staalconstructies hebben we een team van constructiebankwerkers en lassers die verantwoordijk zijn voor de productie. Zij stellen alles samen en zorgen dat de samen gestelde onderdelen afgelast worden.

Greep uit onze machines: Lintzaag, automatische pons-/knip machine, kantbank, platenschaar, lasapparatuur en boormachine.

Conservering

 • Menie
  Deze conservering biedt voldoende bescherming tegen roestvorming voor binnen toepassing. Dit wordt vooral gebruikt wanneer er geen hoge eisen worden gesteld. Kleur is rood/bruin

 • Natlak
  Natlak is het aanbrengen van een verfsysteem waarmee metaal kan worden beschermd tegen roestvorming. In principe kan dit verfsysteem in ieder gewenste kleur worden aangebracht.

 • Poedercoaten
  Bij dit proces wordt de lak in poedervorm elektrostatisch geladen en met perslucht in de omgeving van het geaarde product gespoten. De poeder hect zich vervolgens op het elektrostatische geladen metalen product. Het materiaal gaat vervolgens in een oven waar de poederlak omsmelt tot een sterke en harde laklaag. Poedercoaten kan in ieder gewenste RAL-kleur worden aangebracht.

 • Thermisch verzinken
  Door het onderdompelen van staal in gesmolten zink bij 450°C ontstaat er bij het thermisch verzinken op het staaloppervlak een beschermde deklaag opgebouwd uit een legering van ijzer en zink met daaromheen een sterk hechtende laag uit zuiver zink. Zink dient als opofferingsanode die het staal tegen roestvoerming. Kleur dof/glansend aluminium kleur.

Transport

Wij voeren deels het transport zelf uit met onze vrachtwagen die uitgerust is met een kraan. Voor kleinere onderdelen/constructies beschikken wij over een open laadbak en aanhangers. Tevens werken wij nauw samen met een gespecialiseerd transportbedrijf.


Montage

Na de conservering van de staalconstructie volgt uiteindelijk montage van het staal. In de eerste fase zal de aannemer de ankers storten/stellen vanuit het aangeleverde ankerplan. Vervolgens zullen wij of een gespecialiseerd montagebedrijf het gaan monteren met behulp van kanaalliften, kranen of hoogwerkers. Onze monteurs zijn VCA en GPI gecertificeerd.